Tanssi

Tanssikuvaus Turun seudulla

Tanssin kehollisuus ja liike tuo valokuvaukseen aivan oman näkökulmansa. Kuinka jotakin jatkuvaksi liikkeeksi tarkoitettua pysäytetään lyhyeksi hetkeksi, joka jähmettyy kiinni aikaan?

Tanssi on kokonaan oma kielensä, jota me luemme liikkeen kautta. Valokuvalle ominaista taas on liikkeen pysäyttäminen. Näiden kahden asian ristiriita onkin se, mikä erityisesti itseäni puhuttelee tanssikuvauksessa, kuten myös tiivistämisen taito. Kuinka liikettä esitetään staattisessa pysäytetyssä kuvapinnassa?

Olen kiinnostunut tanssissa sen ilmaisuvoimasta ja kehollisuudesta, jonka kautta tunteita välitetään sen katsojille. Harrastan itse tanssia ja se tuokin minulle kuvaajana visuaalisen näkökulman lisäksi myös toisenlaisen lähestymisen tanssikuviin.

Tanssin valokuvaus ei missään nimessä ole helppoa, eikä se sellaisena kenties näyttäydykään. Juuri oikean hetken taltioiminen vaatii tarkkaa keskittymistä ja yhteispeliä sekä tanssijalta että kuvaajalta. Tanssikuvaus on ennen kaikkea yhteisymmärrystä kuvaajan ja tanssijan välillä.

Kuvaan tanssillisia potrettikuvia niin miljöössä kuin studio-olosuhteissakin. Tanssipotrettien lisäksi teen dokumentaarisempaa valokuvaa tanssiesitysten ja tanssiharjoitusten parissa. 

Mikäli sinulla tai yritykselläsi on tarvetta tanssikuville, ole minuun yhteydessä sähköpostitse: jennlaak@gmail.com. Kuvaan pääosin Turussa, mutta myös muun muassa Porissa. Jos sinulla on suunnitelmissa jokin tanssia ja valokuvaa yhdistelevä projekti, älä epäröi laittaa viestiä, olen avoin ehdotuksille!