Kuvaaja

Olen tanssiin täysin retkahtanut ahkera ja hyväntuulinen, jatkuvasti uuden äärellä viihtyvä persoona. Kamera on kulkenut mukanani aktiivisesti yli kymmenen vuotta ja taltioinut niin hetkiä, kokemuksia, oman lapsen kasvua ja perheen seikkailuja kuin vain tämän maailman ihmettelyäkin.

Minä ja tanssi

Olen itse aloittanut tanssin harrastamisen vasta aikuisiällä, kun 26-vuotiaana toteutin lapsuudenhaaveeni balettitunneista. Pian tuntien alkamisen jälkeen huomasin olevani kuin kotona tangon äärellä balettitossut jalassa. Ja olen sitä edelleen, vaikka välissä onkin ollut raskauden ja äitiyden tuomia taukovuosia.

Toisinaan intohimoinenkin suhtautumiseni balettiin on saanut minut kunnioittamaan lajia kaikessa sen haastavuudessa. Se on toistaiseksi ollut ainut tanssilajini, mutta kuten arvata voi, kasvaa kiinnostukseni muitakin tanssityylejä kohtaan jatkuvasti.

Minä ja valokuvaus

Olen valokuvannut lähes tauotta siitä hetkestä, kun ostin ensimmäisen oman kamerani. 12 vuoden aikana on oppinut sen, että vaikka kamera ei olisikaan matkassa mukana, silmät katsovat kaikkea kameran linssin kautta. Minulle kuvien ottaminen ja niiden näkeminen tulee luonnostaan ja toisinaan puhuminenkin on helpompaa niiden kautta.

Olen opiskellut valokuvausta paljon oma-aloitteisesti, mutta myös kahdessa eri kansanopistossa sekä nyt Turun Taideakatemiassa. Valokuvaajana tuskin koskaan koen olevani valmis, sillä se tarjoaa niin erilaisia mahdollisuuksia todellisuuden käsittelyyn ja sen näyttämiseen.

Olen työskennellyt valokuvaajana vuodesta 2011 alkaen, kuvaten paljon esimerkiksi häitä sekä perhe- ja lapsikuvia. Kaiken sen ohessa olen tehnyt myös jatkuvasti omia projekteja. Monipuolisen kokemukseni myötä olen oppinut tuntemaan itseäni valokuvaajana – ja sen opin olenkin ottanut erityisen arvokkaana.

Kunnioitus kameran molemmin puolin ja halu tallentaa asioita pysyviksi jäljiksi luo lähtökohdat, joiden kautta kuvaaminen on yhteistyötä niin kuvaajan kuin kuvattavan välillä. Valokuvaajana minulle on tärkeää tunteen ja tunnelman välittyminen kuvasta. Arvostan rehellisyyttä ja aitoutta, mutta olen myös kieltämättä esteetikko.

Jos haluaisit tutustua minuun paremmin ja kenties päästä kamerani eteen, ota yhteyttä!

 

CV

Olen Varsinais-Suomessa työskentelevä valokuvaaja. Tällä hetkellä opiskelen kuvataidetta, valokuvauksen linjalla Turun Taideakatemiassa, josta valmistun kuvataiteilijaksi (AMK).

s. 1986

Tutkinnot

2017 – Kuvataiteilija AMK, Turun Ammattikorkeakoulu

2012-2013 Julkaisugraafikko, Turun Aikuiskoulutuskeskus

2006-2009 Liiketalouden tradenomi, Turun Ammattikorkeakoulu

Muut opinnot

2015-2016 Valokuvausopinnot, Muurlan opisto

2011-2012 Valokuvauslinja, Voionmaan opisto

Ryhmänäyttelyt

2018 Dimensio, Köysiratagalleria, Turku

2012 VOV2012, Kulttuuritalo Telakka, Tampere

Muu kokemus
Freelance valokuvaaja, 2011-
Sisällöntuottaja (copywriter ja valokuvaaja), hallituksen jäsen ja perustaja, Varpublogit- blogiyhteisö, 2017-
Logosuunnittelu, Gipsy Parrot, 2018
Logosuunnittelu, Laa Laa Living, 2017

SEO Junior, Fonecta Media Oy, 2015-

Hakukonemainonnan suunnittelija, Fonecta Media Oy, 2013-2014 + 2015
Internetsivuston toteutus ja suunnittelu sekä logosuunnittelu, TurkuART, 2013